Böcker

BÖCKER

Handbok för köksträdgården

Lena Israelsson

Odlingsbibeln Nr 1! Täcker in allt Du behöver veta för småskalig odling av grön-saker, från nybörjare till avancerad odling. 

You Can Farm

Joel Salatin

USA:s kanske mest kände bonde delar med sig av sinaerfarenheter kring att starta och driva en diversi-fierad lantbruksverksamhet med små medel. 

Grönsaker A-Ö

Paul Svensson

Inspirerande bok med många uppslag kring hur man kan laga, äta och förvara våra grönsaker. Dessutom en väldigt snygg bok!

Självhushållning

John Seymour

Grundboken! Tar upp i stort sett alla aspekter på självhushållning, helt eller delvis, i stor eller liten skala. Men se upp med odlingsbeskrivningarna!

Laga mat från grunden

Monica & Lisa Eisenman

Här gås syltning, saftning, mejeri, mjölksyrning, chark-tillverkning mm mm igenom på ett grundligt och lättfatt-ligt sätt! En del recept är dock misstänkt lika Sean Brocks i boken Heritage...

Under valnötsträdet

Anna & Fanny Bergenström

Klassisk inspirationsbok av giganterna Bergenström. 

Vår kokbok

Sara Begner

Kanske den enda kokbok man egentligen behöver. Ständigt inya upplagor, skaffa gärna en äldre och en nyare. 

Heritage

Sean Brock

En fantastisk kokbok somspeglar Sean Brock's intresse förråvaror, kultursorter och bevarande och utveckling av det verkligt lokala köket. 

Kiss the Ground

Josh Tickell

En personlig beskrivning av hur rätt typ av mat är bra för allt och alla: människor, djur, planeten,klimatet.

The Third Plate

Dan Barber

Kocken, debatören och aktivisten Dan Barber diskuterar sin syn på hur vår mat ska produceras, och hur jordbruk, jord, hav och miljö- och klimatförändringar hänger ihop. 

Sju sorters kakor

Selin/Palmquist/Hannar

Någon närmare presentation behövs inte!

Det goda franska köket Julia Child

Den klassiska boken om den klassiska franska kokkonsten. Bea eller omelett? Här får man veta hur det går till på riktigt!