Om oss

OM OSS

Om oss


Babedotte är ett litet familjeföretag på landet utanför Västerfärnebo i Sala kommun. Namnet Babedotte kom till oss när ett av barnen i familjen började kalla den hemkokta rabarbersaften för babedotte. Ingen vet var han fick det ifrån, men namnet blev synonymt med allt det vi vill stå för: småskaligt, närproducerat, rena råvaror, återbruk och en liten portion humor.


Vår starka övertygelse är att det går att producera mat och samtidigt ta hänsyn till både djur, natur och miljö. Vi odlar småskaligt enligt principen att en välmående jord, fylld med mikroorganismer och mask är en jord som både binder koldioxid såväl som producerar friska och näringsrika grönsaker. Vi tillsätter därför rikligt med organiskt material till våra odlingar och gräver så lite som möjligt i jorden för att inte störa det rika livet under ytan. Man skulle kort och gott kunna säga att vi odlar jord!


Vi låter oss inspireras av regenerativa jordbruksprinciper, och tanken att allt och alla, inklusive växter, vilda och tama djur, människor, insekter och fåglar, har en plats och en roll att spela i ett fungerande ekosystem.