Våra djur

VÅRA DJUR

Hönsen


I hönsgården kacklar höns som tidigare har levt i djurindustrin. De räknades som uttjänta i djur-industrin men hos oss får de för första gången se solen, känna gräs under fötterna och leva i en flock där de har möjlighet att känna igen alla individer. Förutom ägg förser hönsen oss med gödsel till våra odlingar och fungerar som ogräsrensare och sanerare av ohyra när odlingssäsongen är över för året.

Katterna


Mysan och Ivar-Lo: kanske Västerfärnebos främsta jägare. Möss, sorkar och andra håller sig på behörigt avstånd från gården när de två är i tjänst!

Kaninerna


Sällskapskaninerna i hagen på 100kvm kommer gärna fram och blir klappade av besökare. De flesta har levt ett liv i små trånga burar innan de kommer till oss. Här får de bo i en flock, gräva, skutta runt och äta färskt gräs. Kaninerna hjälper oss ibland även med att hålla nere gräsmattan så vi slipper använda gräsklipparen.

Hundarna


Doris, en labrador/border collie, och Wilma, en cane corso, har två arbetsupgifter: Att tala om när någon kommer på besök och att vakta hönsen och kaninerna. Därför bor de ibland i hundgården som ligger precis bredvid hönshuset. På det sättet känner räven lukten av hund och våra hönor får vara i fred. 


På sin fritid, dvs mest hela tiden, deltar hundarna i familjens övriga aktiviteter.